Kaikkea sitä wikipediasta oppiikin. Pakastealtaasta osui käteen pangasiusfileitä, joita tänään siis paistelin. Ensin heiti fileet vain pannulle jäisinä paisto-ohjeesta välittämättä, mutta nostin ne kuitenkin heti pois, sillä kalat piti paistaa eikä keittää. Sulatin fileet siis varovasti mikrossa, kuivasin pinnan ja päällystin vehnäjauholla. Kala oli aivan valkoista raakana joten kovin vahvaa indikaatiota kypsymisestä en löytänyt, mutta pakko kai sen kalan on kypsyä kun sitä riittävän kauan paistaa. Paistamiseen tuntui kuluvan aikaa paljon enemmän kuin olin kuvitellut mutten myöskään katsonut kellosta. Jauhokuori sai kauniin ruskean pinnan ja yrityksestä huolimatta kala ei ainakaan kuivunut. Olemukseltaa kala oli kovin kalapuikkomainen ainakin verrattuna loheen ja silakkaan, jotka ovat suurinpiirtein ainoat kalat, joita olen syönyt savustamattomina tai leivittämättöminä.

Kalan seurana oli tietenkin perunamuussia, jossa oli vähän porkkanaakin mukana. Kasvislisäke syntyi pannulla hyvin yllättävästi sipulista ja paprikasta, jotka maustoin pippurilla, suolalla, chilillä ja jalopeñolla.